Μπιλιάρδο, το πιο δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι στον κόσμο

Η ιστορία του μπιλιάρδου ξεκινάει από την Ελλάδα (όσο απίστευτο κι αν ακούγεται) περίπου το 600π.Χ. Η παράσταση απεικονίζεται σε μαρμάρινη σκαλιστή πλάκα η οποία εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Παρόλο που η αναπαράσταση δεν θυμίζει τον τρόπο παιχνιδιού όπως τον γνωρίζουμε σήμερα (μοιάζει περισσότερο με παίκτη του χόκεϊ επί χόρτου), είναι πλέον διεθνώς αποδεκτό ότι με το πέρασμα των αιώνω τα δύο αυτά αθλήματα διασταυρώθηκαν.

Στην Ελλάδα το μπιλιάρδο πρωτοεμφανίστηκε επί εποχής Όθωνα (υπάρχει αναφορά για το μπιλιάρδο και σε λόγο του Κολοκοτρώνη). Για αρκετά χρόνια ήταν δραστηριότητα που μπορούσε να ασκήσει μόνο η αριστοκρατία. Το 1920 ήταν ορόσημο για την ιστορία του μπιλιάρδου στην Ελλάδα μιας και τότε ξεκίνησε να γίνεται προσιτό και στον λαϊκό κόσμο έτσι ώστε σήμερα να βρίσκεται παντού ως ένα από τα πιο αγαπημένα και προσιτά παιχνίδια σε όλο τον κόσμο.

Στο Play Hall Ιωάννινα, τα τραπέζια μπιλιάρδου είναι εξαιρετικής, επαγγελματικής κατασκευής με προσεγμένη ποιότητα στην τσόχα και τις σπόντες ώστε να απολαμβάνετα ιτο παιχνίδι σαν επαγγελματίες παίχτες. Με 5 τραπέζια αμερικάνικου μπιλιάρδου, όλοι μπορούν να διασκεδάσουν και να επιδωθούν στο λατρεμένο αυτό σπορ.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα και τα social media και ενημερωθείτε πρώτοι για τις προσφορές και τα κουπόνια που προσφέρει το Play-Hall για το παιχνίδι του μπιλιάρδου και τις υπόλοιπες δραστηριότητες.